Σοκ και ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του τροχαίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 23χρονος γιος του ιδιοκτήτη αλυσίδας παιχνιδιών «Ζαχαριάς».

Ο νεαρός οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Τραπεζούντος, στον Άγιο Στέφανο, όταν στην προσπάθειά του να προσπεράσει προπορευόμενο αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο και καρφώθηκε σε στύλο της ΔΕΗ.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί, που έφθασαν στο σημείο, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από την άμορφη μάζα τον Αλέξανδρο Ζαχαριά, ο οποίος όμως ήταν ήδη νεκρός. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να διαπιστώσουν ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, αν και ευθεία, αποτελεί καρμανιόλα καθώς πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και πολλά ατυχήματα.

Έτσι, οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες του σκηνικού ενώ θα διοριστεί και πραγματογνώμονας που θα αναλάβει να διαλευκάνει με επιστημονικό τρόπο το δυστύχημα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο θα μπει και το μοιραίο όχημα, ώστε οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση ήταν. 

.


Πριν από πέντε χρονια, τον Αύγουστο του 2014, ο 18χρονος τότε Αλεξανδρος, συνεπιβάτης της κόκκινης Ferrari που οδηγούσε ο πατέρας του, είχε τραυματιστεί, όταν ο οδηγός, για άγνωστο λόγο, στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα στην Εκάλη, έχασε τον έλεγχο του super car και καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Το τροχαίο φέρνει στις μνήμες όλων τον τραγικό θάνατο που βρήκε με τον ίδιο τρόπο, σε τροχαίο δυστύχημα και ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo, Γιώργος Βακάκης, στις 26 Φεβρουαριου του 2017, όταν η Porsche που οδηγούσε έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμανόγλου.