Σοκ προκαλεί η είδηση του τραγικού θανάτου, του 23χρονου Αλέξανδρου Ζαχαριά, γιου του ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών.
Το νήμα της ζωής του 23χρονου Αλέξανδρου Ζαχαριά κόπηκε απότομα το απόγευμα της Τρίτης, όταν το ΙΧ που οδηγούσε καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ.

Το χρονικό
Οδηγούσε μόνος του ένα αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Golf GTI. Στη λεωφόρο Τραπεζούντος 63, στον Άγιο Στέφανο, προσπαθώντας να κάνει προσπέραση άλλου ΙΧ, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρο. Πυροσβέστες και αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από την άμορφη μάζα τον άτυχο νεαρό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο νεαρός επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, η οδηγός του αυτοκίνητου προσπάθησε να στρίψει και ο 23χρονος, για να την αποφύγει, έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, και να προσκρούσει στην κολώνα.

Ο 23χρονος διακομίστηκε στο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Την προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί η Τροχαία Κηφισιάς.



Είχε κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του και το 2014


Όμως, ο γιος του ιδιοκτήτη της πασίγνωστης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών, είχε «φλερτάρει» άλλη μια φορά με τον θάνατο, πριν από πέντε χρόνια.

Ήταν Αύγουστος του 2014, και ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς – 18 ετών τότε -μαζί με τον πατέρα του, επίσης Αλέξανδρο Ζαχαριά, επέστρεφαν σπίτι τους. Την κατακόκκινη Φεράρι, την οδηγούσε ο πατέρας του.

Στη συμβολή των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίων Σαράντα στην Εκάλη, ο πατέρας του άτυχου νεαρού, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και καρφώθηκε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, στην προσπάθεια να αποφύγει δύο αυτοκίνητα που ήδη είχαν συγκρουστεί.

thuma-troxaiou-
Φωτογραφία από το τροχαίο του 2014

Ωστόσο αυτή τη φορά, ο 23χρονος Αλέξανδρος Ζαχαριάς δεν κατάφερε να ξεγελάσει δεύτερη φορά τον θάνατο.


Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ τα αίτια που προκλήθηκε το μοιραίο τροχαίο
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να διαπιστώσουν ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο.

Ο συγκεκριμένος δρόμος, αν και ευθεία, αποτελεί καρμανιόλα καθώς πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και πολλά ατυχήματα.

Έτσι, οι αστυνομικοί θα πάρουν κατάθεση από όσους ήταν αυτόπτες μάρτυρες του σκηνικού ενώ θα διοριστεί και πραγματογνώμονας που θα αναλάβει να διαλευκάνει με επιστημονικό τρόπο το δυστύχημα.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο θα μπει και το μοιραίο όχημα, ώστε οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν σε τι κατάσταση ήταν.

Το τροχαίο φέρνει στις μνήμες όλων τον τραγικό θάνατο που βρήκε με τον ίδιο τρόπο, σε τροχαίο δυστύχημα και ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo, Γιώργος Βακάκης, στις 26 Φεβρουαριου του 2017, όταν η Porsche που οδηγούσε έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του Υπάτιου Πατμανόγλου.

Σοκαριστική μαρτυρία για το τροχαίο στον Άγιο Στέφανο
Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, λίγη ώρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, βρισκόταν σε ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας. Εκεί βρισκόταν κάθε απόγευμα και εξυπηρετούσε ο ίδιος τους πελάτες.

Είχε φύγει από εκεί με το αυτοκίνητό του για να πάει να συναντήσει κάποιους φίλους του. Ωστόσο σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου του Alpha, Ελένης Λαζάρου, ο 23χρονος βρισκόταν αντιμέτωπος με μία μια παρεξήγηση και ήθελε να λύσει.

Το απόγευμα της Τρίτης η Ελένη Λαζάρου είχε επισκεφτεί ένα από τα καταστήματα της αλυσίδας «Ζαχαριάς» για να αγοράσει ένα παιχνίδι για τον μικρό της γιο. Όταν έφτασε στο ταμείο, χτύπησε το τηλέφωνό της. Την ενημέρωσαν για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον Αλέξανδρο Ζαχαριά.

Η ταραχή της ήταν τέτοια που ο υπάλληλος στο ταμείο, κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί. Όταν του αποκάλυψε πως ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο, εκείνος της είπε πως είχε φύγει από το μαγαζί λίγα λεπτά νωρίτερα. «Έφυγε πριν από λίγο από δω με το γκολφάκι του. Είχε γίνει μία παρεξήγηση με τους φίλους του και πήγαινε να την λύσει γιατί για αυτόν οι φίλοι του είναι πολύ σημαντικοί», είπε.

Όλη η ανάρτηση της Ελένης Λαζάρου
«Χθες το απόγευμα -όπως πολλά απογεύματα μετά την δουλειά- έτρεξα στο κατάστημα παιχνιδιών Ζαχαριάς για να πάρω ένα παιχνιδάκι για τον γιο μου. Μπαίνοντας παρατήρησα πως ο Αλέξανδρος δεν ήταν εκεί. «Κρίμα» σκέφτηκα γιατί πάντα μου κάνει έκπτωση ενώ συζητάμε, γελάμε και μου δίνει κι ένα μπαλόνι για τον Αναστάση. Διάλεξα αυτό που ήθελα και έφτασα στο ταμείο. Εκείνη την ώρα χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ήταν ένας φίλος μου οδηγός από τον οποίο έχω ζητήσει να με παίρνει όταν μαθαίνει κάτι που μπορεί να αποτελεί είδηση. «Το έμαθες; σκοτώθηκε ο γιος του Ζαχαριά, 23 ετών». Σοκ! Δεν ήθελα να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να κρύψω την ταραχή μου και ο υπάλληλος του μαγαζιού κατάλαβε πως κάτι κακό είχε συμβεί. Αναγκάστηκα να του το πω. «Έφυγε πριν από λίγο από δω με το γκολφάκι του. Είχε γίνει μία παρεξήγηση με τους φίλους του και πήγαινε να την λύσει γιατί για αυτόν οι φίλοι του είναι πολύ σημαντικοί μου είπε» σοκαρισμένος ελπίζοντας πως η είδηση δεν θα επιβεβαιωθεί…

Αντίο Αλέξανδρε! Συλλυπητήρια στους γονείς σου που σε υπεραγαπούσαν».