Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους χρήστες των κοινωνικών δικτύων , κι όχι μόνο, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, σύμφωνα με την οποία η ποινή που του ανακοινώθηκε είναι 13 έτη.

Με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που έχει ήδη εκτίσει 10 χρόνια μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή του. Το ευνοϊκό καθεστώς του νέου ποινικού κώδικα και η αναγνώριση του… πρότερου έντιμου βίου (λες και η δολοφονία ενός παιδιού 15 ετών μπορεί να μην εμπίπτει σε αυτόν τον βίο) οδηγούν τον Κορκονέα εκτός φυλακής.

Πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις μεγαλύτερες και χειρότερες από ένα… οργισμένο μήνυμα στο twitter. Γι’ αυτό και στην Αστυνομία βρίσκονται σε εγρήγορση υπό το φόβο επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Τα σχόλια των χρηστών του Twitter, όπως ήταν αναμενόμενο επικεντρώθηκαν στις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το Twitter «βράζει» φυσικά και για το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου που αναγνώρισε το δικαστήριο στον Κορκονέα. Αλλά και για την αθώωση του Σαραλιώτη.

Δείτε κάποια ενδεικτικά Tweets