Η δημιουργία του Συλλόγου ατόμων με εμμηνόπαυση με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ» είναι πλέον γεγονός.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με έδρα την Αθήνα, ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2019 και επιχειρεί με την ίδρυσή του να προάγει θέματα που αφορούν τα άτομα και κυρίως την γυναίκα και την εμμηνόπαυση.

Ο Σύλλογος έχει σκοπό την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μελών και του ευρέως κοινού καθώς και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας γύρω από ζητήματα που αφορούν την εμμηνόπαυση και την παροχή συμπαράστασης και βοηθείας σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα τα οποία έχουν προκληθεί από την εμμηνόπαυση.

Η εμμηνόπαυση είναι ίσως η σημαντικότερη στιγμή στη ζωή της γυναίκας. Όλες οι γυναίκες που έχουν την τύχη να ζήσουν και να ολοκληρώσουν τον παραγωγικό κύκλο της ζωής τους αναγκαστικά με τον ίδιο ή διαφορετικό τρόπο , θα μεταβούν στην περίοδο της ωριμότητας.

Η περιεμμηνοπαυσιακη περίοδος σηματοδοτεί τεράστιες αλλαγές στη ζωή και τη λειτουργία ολόκληρης της οικογένειας. Το σώμα, η διάθεση, η αντίληψη, οι σχέσεις, τα όνειρα και οι προσδοκίες επαναπροσδιορίζονται . Με την ίδρυση της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης δημιουργείται ένας πόλος αναζήτησης και κυρίως στήριξης με κάθε τρόπο των ατόμων που εμπλεκονται σε αυτές τις αλλαγές.

Προβλήματα αισθητικής , υγείας, ευεξίας και συναισθημάτων, φιλοδοξούμε να αντιμετωπιστούν και να λυθούν μέσα από την λειτουργία του οργανισμού. Ειδικοί που με τη συμβολή τους, θα προσεγγίσει ο Σύλλογος όλα τα ανάλογα θέματα είναι, γυναικολόγοι, ψυχίατροι, καρδιολόγοι, διατροφολόγοι, δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί και άλλες πολλές ειδικότητες. Ήδη πολλοί γιατροί έχουν αποδεχτεί την πρόταση του Συλλόγου και αποτελούν μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Σύλλογο Δευτέρα- Παρασκευή και ώρες 11:.00-14:00 στο τηλέφωνο 211 1828572. Τα γραφεία του Συλλόγου είναι Σταδίου 51 στην Αθήνα.

Ένας από τους βασικούς στόχους του Συλλόγου είναι η προώθηση και η ανάπτυξη με κάθε μέσον της επιστημονικής έρευνας σχετικά με την εμμηνόπαυση και τα συμπτώματά της.

Άλλοι σημαντικοί στόχοι του Συλλόγου είναι:

· Η στενή επαφή, η αλληλεγγύη και η συνεργασία των μελών του Συλλόγου είτε προέρχονται από τον επιστημονικό χώρο είτε από τον χώρο των πασχόντων.
· Η συνεργασία με δημόσιες και ιδιωτικές δομές που ενδιαφέρονται για την μελέτη, έρευνα και θεραπεία των συναισθηματικών ή και σωματικών συμπτωμάτων που
δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και οι οποίες διαθέτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να εγγυηθούν την ποιότητα των υπηρεσιών του πάσχοντα.
· Η ευαισθητοποίηση πολιτικών και θεσμικών οργάνων σχετικά με την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης.
· Η ενημέρωση και η ενθάρρυνση ασθενών οι οποίοι αντιμετωπίζουν συναισθηματικά ή και σωματικά συμπτώματα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης να συμμετέχουν σε κλινικές μελέτες που πιθανόν διεξάγονται για την πάθησή τους.