Δυνατός σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη το πρωί της Τετάρτης (31/7).
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 31χλμ νότια-νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, κοντά στον Ζαρό.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 170 χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε αισθητός σε όλο το νησί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημίες από τη δόνηση.
δφγδφγδφγ


Χαρακτηριστικό του σεισμού σύμφωνα με το flashnews.gr είναι πως πέραν του ότι έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη λόγω του ότι ήταν στην στεριά, δεν διήρκησε πολύ παρά μόνο ελάχιστα δευτερόλεπτα.

  Καθησυχαστικός εμφανίστηκε Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 για τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «ταρακούνησε» το πρωί της Τετάρτης την Κρήτη.

 Όπως είπε «όταν έχουμε ένα σεισμό ενδιαμέσου βάθους όπως είναι αυτός δηλαδή στα 60-70 χιλιόμετρα τότε μπορούμε να πούμε με τα βεβαιότητας ότι  πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ότι δεν θα υπάρχει μετασεισμική  ακολουθία και δεν θα υπάρξουν ζημιές γιατί η ενέργεια είναι
απομειωμένη».

Διοικητής Πυροσβεστικής: Δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα

Σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη επικοινωνήσει με τις λοιπές υπηρεσίες της Κρήτης, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα.
Παρόλα αυτά σύμφωνα με την neakriti.gr ο κ. Λαγουδάκης διαβεβαίωσε πως «οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα».