Σήμερα Κυριακή, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου προβλέπονται παροδικές νεφώσεις και, έως το μεσημέρι, τοπικοί όμβροι.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 34 βαθμούς , στα δυτικά τους 35,6 , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 32 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Δροσίζει λίγο σήμερα - Μελτέμια και τοπικές βροχές από Δευτέρα
Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δροσίζει λίγο σήμερα - Μελτέμια και τοπικές βροχές από Δευτέρα
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δροσίζει λίγο σήμερα - Μελτέμια και τοπικές βροχές από Δευτέρα
Σε κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες και θα επικρατήσει διάταξη μελτεμιού στο Αιγαίο, με εντάσεις όχι παραπάνω από 6 με 7 μποφόρ στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και, κυρίως στα κεντρικά και νότια, θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δροσίζει λίγο σήμερα - Μελτέμια και τοπικές βροχές από Δευτέρα
ΤΡΙΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5, στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΆΡΤΗ, ΠΈΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 4 με 6 και στο Αιγαίο την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο.

Στο παραπάνω διάγραμμα υπάρχει σαφής τάση ανόδου της θερμοκρασίας περί τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο 9 και 10 Αυγούστου 2019 . Είναι δε πολύ πιθανόν να οδηγηθούμε σε ζεστό καιρό και τον Δεκαπενταύγουστο αλλά ακόμη είναι μακριά για σαγή συμπεράσματα .