Eνας 55χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την λίμνη Πολυφύτου στην Κοζάνη. Τον άνδρα ανέσυρε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από σημείο που βρίσκεται κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες ,ο 55χρονος κατάγεται από την Νάουσα και βρισκόταν με άλλους δύο φίλους του για ψάρεμα στην περιοχή της λίμνης.

Η λίμνη Πολυφύτου είναι τεχνητή λίμνη του ποταμού Αλιάκμονα, στο νομό Κοζάνης. Σχηματίστηκε το 1973, μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος (Πολυφύτου) στον ποταμό και καλύπτει έκταση 73 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η λίμνη αποτελεί ιδιοκτησία της ΔΕΗ, έχει παραχωρηθεί όμως στους γύρω κατοίκους προς αλιευτική και οικοτουριστική εκμετάλλευση.
Στα νερά της λίμνης έχουν καταγραφεί 17 είδη ψαριών του γλυκού, ενώ στο Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα απαντώνται και πολλά ευρύαλα είδη. Η περιοχή χρησιμοποιείται επιπλέον και από μεταναστευτικά είδη σαν χειμερινό καταφύγιο. Αναφέρονται επίσης αρκετά είδη ερπετοπανίδας, ενώ σε ότι αφορά την πανίδα των θηλαστικών στη λίμνη και γύρω απ’ αυτήν, έχουν αναφερθεί 10 διαφορετικά είδη θηλαστικών.