Με την διαδικασία του αυτοφώρου κρατείται από το απόγευμα της Δευτέρας, ένας μηχανικός που εργαζόταν στον δήμο Χίου και φέρεται να έχει εμπλοκή στο έργο κατασκευής της μοιραίας μπασκέτας, που στάθηκε αιτία να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, ο εν λόγω μηχανικός εργαζόταν το 2002 στον δήμο, όταν και κατασκευάστηκε το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ, στην Δασκαλόπετρα Βροντάδου, όπου ο 19χρονος από το Μαρούσι βρήκε τραγικό θάνατο. Ο μηχανικός υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης και φέρεται να είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, η κατασκευή του οποίου είχε ανατεθεί στην Τεχνική Εταιρεία Βροντάδου.

Μάλιστα, είχε κληθεί να καταθέσει νωρίτερα και αφέθηκε ελεύθερος, αλλά στη συνέχεια η αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο του αυτοφώρου, θεωρώντας πως είναι υπεύθυνος για την κακοτεχνία. Ο ίδιος σύμφωνα με την ιστοσελίδα, αρνείται πως έχει ευθύνη για την κατασκευή της μπασκέτας, αναφέροντας στους αστυνομικούς πως δεν ήταν δικός του ο γραφικός χαρακτήρας στην τεχνική έκθεση του έργου.

Παρέμεινε ως το βράδυ της Δευτέρας στο αστυνομικό τμήμα της Χίου και το πρωί αναμένεται να προσαχθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Να τονίσουμε ότι νωρίτερα ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, είχε είχε προσαχθεί, με τον ίδιο να λέει ότι πήγε αυτοβούλως στο τμήμα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο. Ο 19χρονος βρισκόταν στη περιοχή για διακοπές και πήγε να χαλαρώσει παίζοντας μπάσκετ, όμως η κακοτεχνία στην μπασκέτα του στοίχισε τη ζωή αναπάντεχα.