Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στον δρόμο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, στο ύψος του Μαυροδεντρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia, περίπου στη 01.00 τα ξημερώματα ΙΧ μάρκας Mercedes με πινακίδες Βουλγαρίας, κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσε επάνω σε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Πτολεμαΐδας που κινούνταν στο ρεύμα προς Κοζάνη.

Αμέσως μετά τη σύγκρουση των δυο οχημάτων (από την οποία ευτυχώς δεν υπήρχαν τραυματισμοί) οι επιβάτες του ΙΧ το εγκατέλειψαν τρέχοντας, με τους αστυνομικούς να αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για άτομα που έκρυβαν κάποιο «μυστικό» μαζί τους ή στο αυτοκίνητο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και σε λίγα λεπτά στην περιοχή έφτασαν περιπολικά από το Α.Τ. Πτολεμαϊδας, άνδρες της Ασφάλειας Πτολεμαϊδας αλλά και η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. από την Κοζάνη, που «χτένισαν» κυριολεκτικά μέσα στη νύχτα την περιοχή, μπαίνοντας και μέσα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου.

Αποτέλεσμα των νυχτερινών ερευνών ήταν η σύλληψη ενός νέου άνδρα, με καταγωγή από τη Συρία, ο οποίος είχε καταφύγει μέσα στα ορυχείο και συνελήφθη και με την πολύτιμη συνδρομή των ανδρών της ασφάλειας του Νοτίου Πεδίου.

Οι αστυνομικοί πιθανολογούν την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ακόμη ατόμου στο όχημα, ενώ υπάρχει σοβαρότατη υπόνοια για σχέση με εμπόριο ναρκωτικών.