Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ζάκυνθο. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 4:30 στην περιοχή Μουζάκι Ζακύνθου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έκταση με ελαιώνες και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν 14 πυροσβέστες και πέντε οχήματα προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο της φλόγες, ενώ σημειώνει ότι από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύει κάποιο σπίτι του χωριού.

Συστάσεις για την αποφυγή πυρκαγιάς από την Πολιτική Προστασία

Παράλληλα, για μία ακόμα φορά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)