Σοβαρό πρόβλημα στη δυνατότητα ελεύθερης αναπνοής διαπίστωσαν οι θεράποντες γιατροί για την 70χρονη βαριά τραυματία, η οποία φέρει καίριες κακώσεις στον θώρακά της, από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 9 Αυγούστου στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πορτοχελίου Αργολίδας.

Η 70χρονη νοσηλεύεται για τέταρτο εικοσιτετράωρο στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου της Αθήνας «Άγιος Σάββας» και είχε ξεκινήσει από χθες η διαδικασία της αφύπνισής της.

Όμως, παρά το γεγονός ότι η βαριά τραυματίας άνοιξε σήμερα τα μάτια της, οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν ότι η ίδια δεν δύναται να αναπνέει κανονικά χωρίς τη μηχανική υποστήριξη και, έτσι, θα τεθεί εκ νέου σε καταστολή.

Η αδυναμία ελεύθερης αναπνοής για την 70χρονη οφείλεται στα πολύ σοβαρά τραύματά της στον θώρακα και τον πνεύμονά της.

Η 70χρονη, λοιπόν, θα παραμείνει για ικανό χρονικό διάστημα σε καταστολή και νοσηλευόμενη στη ΜΕΘ, θα υποβληθεί σε τραχειοστομία, ενώ την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να διακομισθεί στη ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου του ΕΣΥ της Αθήνας, καθώς η ΜΕΘ του «Άγιος Σάββας» κλείνει, προκειμένου να λάβει χώρα η ετήσια απολύμανση της μονάδας.