«Δεν έχει γίνει καμία καταστροφή σε κανέναν οικισμό ή κοινότητα. Η κυριότερη φροντίδα των πυροσβεστών ήταν να προστατευτούν οι κατοικίες», σημείωσε σε δηλώσεις του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1» ο αντιδήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, Παναγιώτης Ματρακάς.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ματρακάς τόνισε ότι «ο δήμος έχει διαθέσει αίθουσες, όπως και οι εκκλησίες, για τους ανθρώπους που έχουν φύγει από τα σπίτια τους» ενώ συμπλήρωσε πως «τους φιλοξενούν και οι κάτοικοι των άλλων περιοχών».

Ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ακόμη ότι το μέτωπο είναι πολλών χιλιομέτρων και εκτείνεται τόσο στον οικισμό Πλατάνας και στο Μακρυμάλλη όσο και στον Κοντοδεσπότη. Τόνισε δε, πως για προληπτικούς λόγους ίσως υπάρξουν κι άλλες εκκενώσεις στο άμεσο μέλλον.

«Υπάρχουν αναζωπυρώσεις στο μέτωπο προς τα Ψαχνά όπου επιχειρούν ακόμη εναέρια μέσα και πυροσβεστικές δυνάμεις», δήλωσε και επισήμανε: «Μακάρι να κοπάσουν οι άνεμοι για να έχουμε μία καλύτερη κατάσταση».

«Εκεί που κοπάζουν οι άνεμοι δημιουργούνται πάλι. Αυτό είναι το επικίνδυνο. Ελπίζουμε να κοπάσουν όλη την νύχτα οι άνεμοι», κατέληξε.