Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο, καθώς λίγο πριν τις 6 το απόγευμα άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν νεκρούς του τρεις επιβαίνοντες, δύο Ρώσους και τον Έλληνα πιλοτο. 

Το ελικόπτερο με τους τρεις επιβαίνοντες, ενώ πετούσε μεταξύ Γαλατά και Πόρου, έμπλεξε σε καλώδια της ΔΕΗ και  κατέπεσε στη θέση ανάμεσα, στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια, αμέσως μετά την προσπάθεια απογείωσης του από το ελικοδρόμιο στην περιοχή του Γαλατά στις 15:40.  

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το ελικόπτερο ήρθε σε επαφή με καλώδια της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο χειριστής του να χάσει τον έλεγχοκαι αυτό να συντριβεί.

poros_araxni_1
poros_araxni_2
poros_araxni_3
poros_araxni_4
poros_araxni_5
elikopt2


Μαρτυρίες κατοίκων του Πόρου αναφέρουν ότι στο νησί υπάρχει διακοπή ρεύματος. 

Στην περιοχή, στη νότια είσοδο του Γαλατά όπου έπεσε το ελικόπτερο, έχουν έσπευσαν αμέσως και δυνάμεις του Λιμενικού, αλλά και του ΕΚΑΒ, ενώ στην έρευνα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχει και ελικόπερο Super Puma. 

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον Στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

ektooo222

Να σημειωθεί ότι με εντολή του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σε επιφυλακή το Κέντρο Υγείας του Γαλατά ενώ ομάδα γιατρών μετέβη στο σημείο. Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκε και το νοσοκομείο Ναυπλίου.

elikopt3

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου υπήρξε κινητοποίηση του Λιμενικού Σώματος με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους. Στην περιοχή του Γαλατά βρίσκεται ασθενοφόρο. 

 Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σημείο έσπευσαν έξι 6 πλωτά του Λιμενικού, κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

elik3


Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε το συμβάν

«Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση ελικοπτέρου που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη θαλάσσια περιοχή Πόρου και Γαλατά.

  «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας. Ακόμη πρόσθεσε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

 

appo