Σοκ έχει προκαλέσει το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στον Πόρο με τρεις νεκρούς. Παράλληλα έρχονται στο φως νέες αποκαλύψεις για τον χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου.

Πρόκειται για τον Νίκο Καρυστινό μαζί με τον οποίο έχασαν τη ζωή τους και δύο Ρώσοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Ο άτυχος πιλότος ήταν απόφοιτος της Σχολής Ικάρων και απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τραγική ειρωνεία, ωστόσο, είναι πως στις 10 Ιουλίου είχε κάνει μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, η οποία αποδείχτηκε «προφητική». «Χαλάς την υγεία σου για μια δουλειά που σε περίπτωση θανάτου σου, θα ‘βρισκε αντικαταστάτη σε μια εβδομάδα. Πρόσεχε τον εαυτό σου γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει» είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Ανατριχιαστικές και οι μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες από πρόσωπα που βρέθηκαν στο σημείο είναι ανατριχιαστικές. Όπως αναφέρουν, το ελικόπτερο πήρε φωτιά στον αέρα.

Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ την πτώση. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα» συμπλήρωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.