Πόρος: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες λόγω λειψυδρίας
Αυξημένες πιέσεις στην υδροδότηση του νησιού
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπέγραψε απόφαση με την οποία ο Πόρος κηρύσσεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας
Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται ο Πόρος, λόγω λειψυδρίας, για διάστημα τριών μηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου υπέγραψε, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, απόφαση, με την οποία η περιοχή κηρύσσεται σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας.
Διαβάστε: Λειψυδρία: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες η Κάρπαθος
Τι σημαίνει η απόφαση για τον Πόρο
Η κήρυξη περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας σημαίνει την ταχεία ενεργοποίηση μηχανισμών και χρηματοδοτήσεων με σκοπό την επίλυση προβλημάτων υδροδότησης, την ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και την αποφυγή διακοπών νερού.
En