Πανελλήνιες 2019: «Βουτιά» στις βάσεις από 300 έως 1.000 μόρια
4822586
Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: «Βουτιά» στις βάσεις από 300 έως 1.000 μόρια

Τρία στα τέσσερα τμήματα ΑΕI αναμένεται να εμφανίσουν πτώση των βάσεών τους (από 300 έως και 1.000 μόρια) φέτος, σε μια εντυπωσιακή χρονιά με πολλές εκπλήξεις και απρόβλεπτα.

Όσο καθοδική όμως θα είναι η πορεία των «αριθμών» στα τρία πρώτα επιστημονικά πεδία, τόσο ανοδική φαίνεται ότι θα είναι στο 4ο Πεδίο των επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο οποίο και τα περισσότερα τμήματα αναμένεται τελικά να αυξήσουν τις βαθμολογικές απαιτήσεις των υποψήφιων φοιτητών τους.

Ετσι, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας όπου και οι αρμόδιες υπηρεσίες του επεξεργάζονται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες τα βαθμολογικά στοιχεία της φετινής εξεταστικής διαδικασίας, η πτώση των βάσεων στο μεγαλύτερο μέρος των τμημάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα είναι εντυπωσιακή. Παράλληλα, ένας στους τέσσερις υποψήφιους φοιτητές αναμένεται να μπει φέτος στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας με βαθμολογίες κάτω από τη βάση, ως αποτέλεσμα της «πανεπιστημιοποίησης» των ΤΕΙ της χώρας, που παραδοσιακά υποδέχονταν κάθε χρόνο φοιτητές με χαμηλές βαθμολογίες.

Η επίσημη ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται από το υπουργείο την ερχόμενη Τρίτη 27 Αυγούστου, ή το αργότερο την Τετάρτη 28 του μήνα. Την ημέρα ανακοίνωσης των βάσεων οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα της εξεταστικής διαδικασίας του Ιουνίου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο, μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, όμως, τα αποτελέσματα θα έχουν αποσταλεί και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με σκοπό να φτάσουν και να αναρτηθούν στα σχολεία.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα