Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία στη Χρυσούπολη Καβάλας από το διπλό φονικό όπου μάνα και γιος έπεσαν νεκροί από τους πυροβολισμούς του γείτονά τους.

Κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν ότι η οικογένεια του θύτη και του θύματος είχαν πάρα πολύ κακές σχέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Kάποιοι λένε ότι ο δράστης ενοχλήθηκε από το σημείο στο οποίο πάρκαρε το θύμα το φορτηγό του, όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι αιτία του διπλού φονικού ήταν οι μεταξύ τους προστριβές, οι οποίες κρατούσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με το proininews ο 42χρονος, που μετά το έγκλημα παραδόθηκε στην Αστυνομία, υποστηρίζει τώρα ότι αντέδρασε όταν – όπως λέει – απρόκλητα δέχθηκε επίθεση από τα θύματα η μητέρα του.

Κάτοικοι της Ποντιάδας Χρυσούπολης, μιλώντας για τον δράστη, κάνουν λόγο για ένα ήσυχο παιδί, το οποίο είχε χάσει τον πατέρα του και ζούσε με την μητέρα και τον αδελφό του: «Ο αδελφός του έχει θέματα με την υγεία του, έχει κάποιο ποσοστό αναπηρίας, δύσκολες καταστάσεις… Ο Π. εργαζόταν κατά καιρούς σε διάφορες δουλειές όπως στο δήμο, στη συγκομιδή απορριμμάτων, δεν τα έφερναν εύκολα βόλτα. Δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός, δεν έβγαινε πολύ, είχε τις παραξενιές του, αλλά ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο…».

Ο 42χρονος δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα το μεσημέρι της Παρασκευής και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 12:30.

Όταν οδηγήθηκε στον ανακριτή ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε τα θύματά του επειδή επιτέθηκαν στη μητέρα του.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι θόλωσε όταν είδε τα δύο θύματά του να επιτίθενται στη μητέρα του. «Του είπα «μην τολμήσεις να μπεις στην αυλή μου». Πήδηξε στο μπαλκόνι. Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό. Είδα και τη μητέρα του να έρχεται προς το μέρος μας. Τότε θόλωσα και μπήκα μέσα στο σπίτι. Πήρα την καραμπίνα και έγινε ό,τι έγινε». Κάτοικος της περιοχής είπε στο Open TV ότι ο δράστης πυροβόλησε εξ’ επαφής τα θύματά του, ενώ τα σκάγια της καραμπίνας προορίζονταν για αγριογούρουνο.