Σε ύφεση και με διάσπαρτες μικροεστίες είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε στην Αρτέμιδα, επί της οδού Κιάφα, και αφού έκαψε χαμηλή βλάστηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά πέρασε από αυλές σπιτιών όπου προκλήθηκαν ζημιές, ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα καταγραφή.

Οι δυνάμεις τις Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν στο σημείο, όπου αργά το απόγευμα επιχειρούσαν 27 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 5 οχήματα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος  Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Στην περιοχή διεκόπη πρόσκαιρα η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της φωτιάς, στη λεωφόρο Κιάφας, από το ύψος της Πρωτοπρεσβυτέρου Μάρκου έως την οδό Αγίας Κυριακής.

Μιλώντας στο One Channel, ο δήμαρχος της περιοχής, Δημήτρης Μάρκου, δήλωσε ότι η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. «Υπήρχαν δύο μέτωπα με απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους. Οι φωτιές ήταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο τα σπίτια σώθηκαν. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν επαρκέστατες και έδρασαν άμεσα. Υπάρχουν δυνατοί άνεμοι αυτή τη στιγμή. Πάντως, η φωτιά είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο δήμαρχος.




Πυρκαγιά και στους Δελφούς

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στους Δελφούς Φωκίδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες, εννιά οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.