Με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των τραυματιοφορέων του ΕΣΥ της χώρας μας και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκοκμείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματιοφορείς του ΕΣΥ πραγματοποίησαν σήμερα πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναγνώρισε ρητώς την κρισιμότητα του κλάδου για το σύστημα Υγείας, καθώς οι τραυματιοφορείς αποτελούν την πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα, ενώ διευκρίνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ο,τιδήποτε, μεταξύ των οποίων θέματα των τραυματιοφορέων, μετά από έναν μήνα.

Επίσης, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη για νέα προσλήψεις τραυματιοφορέων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας και κάλεσε τον κλάδο σε νέα συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ άλλων το αίτημα των τραυματιοφορέων και της ΠΟΕΔΗΝ για ένταξη του κλάδου στα βαρέα και ανθιγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα των τραυματιοφορέων που είναι η πρώτη επαφή των ασθενών με το σύστημα και θα γίνουν προσλήψεις. Για τους 4.000 που υπηρετούν μέσω ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, είπε πως "εξετάζεται με το υπουργείο Εργασίας ανανέωση των συμβάσεων για έναν χρόνο, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση απόλυσης".

Τέλος, σε νέα συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα ένταξης στα ΒΑΕ και επαγγελματικής αναβάθμισης των τραυματιοφορέων.