Τα έγγραφα με τα οποία απερρίφθη η προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κηρύχθηκαν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου και τρία ακόμη πρώην στελέχη της δημοσιεύουν τα parapolitika.gr.

40860
33572


Νωρίτερα, το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου του τρίτου θερινού τμήματος διακοπών, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου όσο και της πρώην αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννας Νάκου, αλλά και των μελών Νικολάου Ζευγώλη και Ιωάννη Παύλοβιτς.

Πιο συγκεκριμένα, η συζήτηση της αίτησης έγινε την περασμένη Παρασκευή και τα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν χθες το βράδυ. Τελικά,σήμερα, το τμήμα Αναστολών (υπ΄ αριθμ. 230/2019, κ.λπ.) απέρριψε τον ισχυρισμό των προσφευγόντων ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την χορήγηση της αναστολής.

Εξάλλου, απορρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι υπάρχουν διοικητικές εκκρεμότητες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού που επιζητούν λύση, καθώς δεν προσδιορίστηκε ποιές είναι αυτές οι εκκρεμότητες. Παράλληλα το ΣτΕ τονίζει οτι οι εκκρεμότητες που επικαλούνται είναι στο πλαίσιο των συνήθων καταστάσεων που δεν συνιστούν εξαιρετικό λόγο χορήγησης της αναστολής των προσβαλλόμενων πράξεων. Εξάλλου, προσθέτουν οι σύμβουλοι Επικρατείας έχουν ήδη διοριστεί νέα μέλη στην εν λόγω Επιτροπή τα οποία οφείλουν να αντιμετωπίσουν τις εκκρεμότητες.