Τέσσερις νάρκες κάτα προσωπικού είναι μεταξύ του πολεμικού υλικού που εκλάπη από τη ναυτική βάση στη Λέρο, γράφει η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου, σε ανάρτήσή της στο Twitter.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε πως η απώλεια διαπιστώθηκε τώρα, επί κυβέρνησης ΝΔ, κατά την παράδοση-παραλαβή. «Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή έγινε πέρυσι, άρα η κλόπη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε από τον Ιανουάριο του 2019 έως το καλοκαίρι του 2019», είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αφαίρεση του υλικού να έγινε σταδιακά σε περισσότερες από μία φορές.

Ανάλογες ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εθνική Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος διευκρίνισε ότι «αντικείμενο της έρευνας που διεξάγεται, είναι να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η απώλεια του υλικού, καθώς προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι αυτή εκτείνεται σε ικανό βάθος χρόνου. Καθίσταται προφανές ότι το ζήτημα δεν πρόεκυψε χθες, αλλά διαπιστώθηκε χθες». 

Εκτός από τις «χαμένες» νάρκες που αναφέρει η Bild, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες ανέφεραν ότι στο πολεμικό υλικό του οποίου η τύχη αγνοείται περιλαμβάνονται δύο αντιαρματικά, οπλοβομβίδες, χειροβομβίδες, βραδύκαυστο φυτίλι και μερικές δεκάδες σφαίρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης στο χώρο της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), όπου φυλάσσονταν τα πυρομαχικά και τα αντιαρματικά όπλα, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Του θέματος έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές ενώ αργότερα έγινε γνωστό ότι συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική.
twitter_11092019