Ενας ιστορικός χώρος επτά στρεμμάτων, με σπάνια δέντρα και φυτά, που σήμερα είναι εγκαταλελειμμένος, ο Βοτανικός Κήπος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, θα ανοίξει το επόμενο διάστημα για το κοινό.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ συμφώνησαν να προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση ώστε ο χώρος, μετά τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, να αποδοθεί στους Αθηναίους.

Ο Βοτανικός Κήπος είναι μόνο η αρχή. Η απόφαση είναι να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμος χώρος που μπορεί να αποτελέσει ανάσα ζωής για τους Αθηναίους, λένε οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων και μιλάνε για νέες πρωτοβουλίες που θα δημοσιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«H ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη και καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο επιβάλλοντάς του πρόστιμο 5.000 ευρώ για τη συκοφαντική δήλωσή του εναντίον μου στο Τwitter» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Το σημαντικότερο είναι ότι παρά το ότι ο κ. Καμμένος προσπάθησε για άλλη μία φορά να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα, το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι τέτοιου είδους υβριστικές δηλώσεις δεν καλύπτονται από τον νόμο για την ασυλία των βουλευτών».

Θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει καμιά σκιά στις σχέσεις τους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παραθέσει γεύμα προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το γεύμα θα γίνει προτού ο κ. Μητσοτάκης αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη. Ρώτησα τον κ. Σαμαρά εάν είναι ενήμερος και απάντησε πως δεν πήρε ακόμα την πρόσκληση, αλλά δεν το αποκλείει.