Σοβαρά προβλήματα άφησαν πίσω τους οι ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται από νωρίς το πρωί σε διάφορες περιοχές της χώρας

Στα Γιάννενα, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και την Ηλεία,  σημειώθηκαν βροντές, κεραυνοί και η δυνατή βροχή, που θύμισε... βαρύ χειμώνα.

Ηλεία: Εκκενώθηκε σχολείο - Χωρίς ρεύμα ο νομός

Στην Ηλεία η καταιγίδα έφτασε λίγο αργότερα το πρωί της Τρίτης και λόγω της σφοδρότητάς της, αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς είχαν πέσει δέντρα  κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Πύργος, Λεχαινά, Βάρδα και όλες οι γύρω περιοχές έχουν μετατραπεί σε λίμνες, με την βροχή να πέφτει ακατάπαυστα εδώ και αρκετή ώρα.

Η κακοκαιρία δείχνει να κινείται προς τα νότια και ανατολικά του νομού, σαρώνοντας όλες τις περιοχές.

Όπως μεταδίδει το Patrisnews.com,  νωρίτερα απομακρύνθηκαν από το προκαθορισμένο ωράριο οι μαθητές του τέταρτου δημοτικού σχολείου Πύργου.

Το προαύλιο του σχολείου η έχει πλημμυρίσει και κρίθηκε αναγκαίο από το δήμαρχο Πύργου την πολιτική προστασία και την διεύθυνση του σχολείου να Φύγουν νωρίτερα απο το σχολειο υπο το φοβο επιδεινωσης του καιρου.

Νεκρός εργάτης από χτύπημα κεραυνού στα Λεχαινά 

Ένας εργάτης γης υπήκοος Πακιστάν έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στα Λεχαινά. Ο άτυχος άνδρας περίπου 35 ετών -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- χτυπήθηκε από κεραυνό.

Δεύτερος νεκρός από κεραυνό στην Κυπαρισσία

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για άνδρα 56 ετών από τη Βουλγαρία ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, κοντά στην Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία.

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Αμαλιάδα

Ανεμοστρόβιλος «επισκέφτηκε» το πρωί την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα, προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά.

Σύμφωνα με το patrinews, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του καταστήματος βρέθηκε στην κυριολεξία στον αέρα, ενώ ξεκόλλησε και μέρος της στέγης!
Ζημιές υπέστησαν και οι καμινάδες της κατοικίας, οι οποίες κατέρρευσαν.

Επίσης κολόνα της ΔΕΗ πήρε μεγάλη κλίση, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.




Τόνοι λάσπης στην Αγία Ευφημία Κεφαλονιάς

Με λάσπη και νερά γέμισε ο κεντρικός δρόμος στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, μετά την νεροποντή που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ιόνιο.




Οι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν να κυκλοφορήσουν, λόγω των τόνων λάσπης που έχουν σκεπάσει και άλλους δρόμους του χωριού. Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 10 πυροσβέστες που, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, δίνουν μάχη κάτω από τη δυνατή βροχή ώστε να καθαριστούν οι δρόμοι της Αγίας Ευφημίας και να επιστρέψει το χωριό στην κανονικότητα.



Σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, από χθες το βράδυ έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, να έχουν κινητοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται ανεμοστρόβιλοι και ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ευνοϊκές θα είναι οι ατμοσφαιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της ημέρας στην κατώτερη ατμόσφαιρα για την εκδήλωση μεμονωμένων υδροστρόβιλων/ανεμοστρόβιλων σε περιοχές του Ιονίου και της νότιας χώρας.

Σταδιακή επέκταση των φαινομένων αναμένονται στα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, όμως από το πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ισχυρές ριπές.

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές από το πρωί έως και το βράδυ της Τρίτης, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.