Τον ακριβή αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι αναμένεται να προσληφθούν άμεσα, προκειμένου να τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι πλήρως εξοπλισμένες, αλλά κλειστές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικών με την Υγεία επίκαιρων ερωτήσεων, στη Βουλή.

Με δεδομένο – αλλά όχι… γνωστό – τον ακριβή αριθμό των κλινών ΜΕΘ, οι οποίες παραμένουν κλειστές, λόγω της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το γεγονός ότι ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην αναλογία 1 γιατρός προς 3 νοσηλευτές για κάθε νέα κλίνη ΜΕΘ δίνει τον ακριβή αριθμό των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι θα προσληφθούν σχετικά.

Δυστυχώς, τα στοιχεία, όσο κι εάν φαίνεται παράξενο, δεν είναι καθαρά όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες παραμένουν κλειστές.

Πάντως, εάν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ είναι 150, τότε απαιτείται η πρόσληψη 150 γιατρών και 600 νοσηλευτών, αλλά, εάν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ είναι 87, τότε απαιτείται η πρόσληψη 87 γιατρών και 261 νοσηλευτών…