Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα, Δευτέρα με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης, ενώ σε ισχύ είναι και το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), υψηλά ποσοστά βροχής αναμένεται να πέσουν Δευτέρα και Τρίτη σε αρκετά μέρη της χώρας, μεταξύ των οποίων η Αθήνα.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας για το διήμερο, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους έντονα. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα από το μεσημέρι και μετά.

Εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη Θεσσαλία, στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα νησιά του Ιονίου και τοπικά στα δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, απαιτείται σήμερα στο οδικό δίκτυο, αφού θα επηρεαστεί μεγάλο τμήμα του στην ηπειρωτική χώρα.

kairos-meteo


Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Τρίτη

Αύριο, Τρίτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν η Ήπειρος και η Μακεδονία.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο με εντάσεις 6-7 μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

kairos-meteo2


Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ

Παράλληλα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, προβλέπονται βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία.

Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Την Τρίτη τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Προειδοποίηση για τον καιρό από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού σήμερα, Δευτέρα, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι αναμένονται σήμερα βροχές, καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, άλλωστε, και περιοχές στην Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Παράλληλα, η Περιφέρεια καλεί τους πολίτες να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ.