Με την απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χροσοβαλάντη Αλεξόπουλου συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας βρίσκεται πλέον στο κρίσιμο στάδιο των απολογιών των πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών.

Ο κατηγορούμενος τόνισε πως δηλώνει αθώος, προσθέτοντας «δεν υφίσταται τίποτα, ούτε κάποιο επεισόδιο έγινε, ούτε υπάρχει κάποιος μάρτυρας για το πρόσωπο μου».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο ίδιος πρώτα εκλεχτηκε βουλευτής στις εκλογές του 2012 και στη συνέχεια γνώρισε τον αρχηγό Νικ. Μιχαλολιάκο και του ζητήθηκε να γίνει υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής, και όχι μέλος.

Πρόεδρος: Το θεωρειται λογικό ότι γνωρίσατε το γενικό γραμματέα μετά την εκλογή σας; Δεν σας ενδιέφερε να γνωρίσετε τον αρχηγό του κόμματος;

Κατηγορούμενος: Δεν είχα την εμπειρία. Με ενδιέφερε για το εθνικό συμφέρον. Μετά το Μάιο του 2012 μόλις εκλεγήκαμε τον γνώρισα. Προσωπική επαφή δεν είχαμε νωρίτερα.

Ο πρώην βουλευτής σημείωσε απολογούμενος ότι «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθουν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους», προσθέτοντας ότι το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους.

Χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ ως το κομβικό σημείο που τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση του. «Υπήρχε μία είκονα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβαν» είπε προσθέτοντας ότι στα «πηγαδάκια» όλοι ήταν σκεπτικοί.

Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.

Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;

Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στι εκλογές σε μία συνέντευξη.

Επιπλέον πρόσθεσε πως τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της προκαλώντας την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, που από το πρωί βρίσκεται στη δικαστική αίθουσα.

Κατηγορούμενος: Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδια της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ό τι μπορω από αυτά.

Μάγδα Φύσσα: Το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;

Λίγο μάλιστα πριν από την έναρξη της απολογίας του τρίτου πρώην κοινοβουλευτικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή δημιουργήθηκε ένταση στη δικαστική αίθουσα με τη Μάγδα Φύσσα να έρχεται σε αντιπαράθεση με τη συνήγορο των Αλεξόπουλου και Γερμενή, Β. Πανταζή.

Η δικηγόρος προχώρησε σε δήλωση στο δικαστήριο, αναφέροντας πως ο Γ. Γερμενής δέχθηκε επίθεση από μέλος του ακροατηρίου πριν ξεκινήσει το πρωί η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Η κίνηση αυτή της συνηγόρου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία από τις θέσεις του ακροατηρίου σηκώθηκε όρθια φωνάζοντας: «Δεν ήταν από μέλος της αίθουσας, από τη μητέρα του Παύλου ήταν. Κάνε μου τη χάρη που τολμάς και μιλάς κιόλας. Άκου δέχθηκε επίθεση από ένα μπουκάλι...»
Πρόεδρος: Αν έγινε εκτός της αιθούσης το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο

Συνήγορος: Είναι οι αστυνομικοί εδώ... Είμαστε μία αστική δημοκρατία, όλοι πρεπει να ακολουθούμε τους κανόνες...

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Γ. Γερμενή.