Συνεχίστηκαν οι απολογίες των πρώην βουλευτών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.  Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος ανεξαρτοποιήθηκε πρόσφατα, υποστήριξε ότι ουδέποτε άκουσε κάτι περί εθνικοσοσιαλισμού στο κόμμα,

«Μακριά από εμενα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα» υπογράμμισε ο Παν. Ηλιόπουλος.

Παράλληλα, ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρχε καμία εντολή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποδίδοντας τη θέση του αυτή στην ανοδική πορεία του κόμματος. «Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε και συνέχισε: «Υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχομαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλαβω πως συσχετίζεται ενα ολόκληρο κόμμα με μία στιγερή δολοφονία».

Ο Παν. Ηλιόπουλος χρειάστηκε να εξηγήσει και το τατουάζ που έχει στο χέρι του, όπου αναγράφεται σε γοτθική γραμματοσειρά στα γερμανικά «Ζήτω η νίκη».

«Άμα το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνατε καν τι έγραφε. Σε κάθε περίπτωση, δηλώνω εθνικιστής και ξεκάθαρα δεν έχω σχέση με το ναζισμό, είναι απέναντι στην ιδεολογία μου. Ο Χίτλερ σκότωσε Έλληνες και αν ζούσα το 1940, θα ήμουν στο βουνό και θα τον πολεμούσα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, τόνισε πως «έχω πέσει θύμα μία μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση.»

Από την πλευρά του, ο Π.Ζησιμόπουλος, πρώην βουλευτής ο οποίος μέχρι σήμερα παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, μίλησε για «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα που δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το ρατσισμό.

«Ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες» υποστήριξε, προσθέτοντας πως η Χρυσή Αυγή τον εκφράζει ιδεολογικά.

Ισχυρίστηκε, όπως είχε κάνει και η Ελένη Ζαρούλια στη δική της απολογία, ότι η θέση τους για τους αλλοδαπούς είναι απέλαση για τους παράνομους.