Για επιθέσεις μεταναστών σε κατοίκους, λεηλασίες σπιτιών, κλοπές ζώων και απόγνωση των κατοίκων έκανε λόγο ο πρόεδρος του χωριού Μόρια στη Λέσβο Γιάννης Μαστρογιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανεξέλεγκτη την κατάσταση στην περιοχή που δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τις μεταναστευτικές ροές.

«Έχουμε κλοπές και σφάξιμο ζώων, τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν εξαφανιστεί από καιρό. Γίνονται λεηλασίες ακατοίκητων σπιτιών και παίρνουν ό,τι βρουν, καταστροφές γεωτρήσεων, φωτιές… η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη», είπε ο πρόεδρος του χωριού.

«Την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν σε λαχανόκηπο και όταν ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να τους αποτρέψει, τον απείλησαν με μαχαίρι», δήλωσε ακόμη, ενώ συμπλήρωσε ότι στο ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούνται 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο χωριό ζουν 1.000 κάτοικοι.

«Έχουμε βάλει συρματοπλέγματα στα σπίτια, αλλά έχουν αποθρασυνθεί πια. Μπορεί οι ιδιοκτήτες να κάθονται στην αυλή και μπαίνουν για να κόψουν πορτοκάλια ή ό,τι άλλο», δήλωσε ακόμη ο πρόεδρος της Μόριας.