Την γραμμή της «πολιτικής δίωξης» ακολούθησε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστος Παππάς.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε αθώος και αρνήθηκε τον ρόλο του υπαρχηγού και του καθοδηγητή της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρήστος Παππάς αναφέρθηκε σε εγκύκλιο που είχε στείλει επειδή όπως είπε τον παρακάλεσε ο Μικ. Μιχαλολιάκος. «ανάφερα τη γραμμή μας για να προλάβω τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της Χρυσής Αυγή που μπορεί να μας δημιουργούσαν προβλήματα», καθώς «ως πολιτική μόδα την πλησίαζαν πολλά πρόσωπα και δεν υπήρχε οργανωμένη δομή» τόνισε ο πρώην βουλευτής.

Επίσης, ο κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με φωτογραφικό υλικό που τον εμφανίζει να χαιρετά ναζιστικά αλλά και κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι πρόκειται για «κείμενα της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα, Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει...

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι...

Κατηγορούμενος : τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξά. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζει τε με το γιο σας, μικρό παιδί..

Κατηγορούμενος : Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε....

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Χρήστος Παππάς ανέφερε πως είναι κατά της βίας, προσθέτοντας «και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Οκτωβρίου με την απολογία του Γιάννη Λαγού ενώ τελικά ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2019.