Λόφους άρχισαν να σχηματίζουν τα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της 48ώρης απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη, και αύριο οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θα φέρει απολύσεις και επιπλέον δημοτικά τέλη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων καλεί τους πολίτες να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους και τονίζει πως «κάνουμε ότι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα». Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να μη ξεφύγει η κατάσταση, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.



Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των Δήμων στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα που προωθεί η κυβέρνηση με το "Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο".

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των δήμων στην καθαριότητα, το πράσινο και στο ηλεκτρολογικό συνεχίζονται. Το ίδιο όμως και οι προσπάθειές μας να διατηρήσουμε, κατά το δυνατό, καθαρές τις γειτονιές μας.

Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα .Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να μη ξεφύγει η κατάσταση.

Ευχαριστώ όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ. Για να προστατεύσουμε όλοι, τη δημόσια υγεία».