Με καλό καιρό αναμένεται να γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Ο καιρός θα ειναι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα νησιά του Ιονίου και στα ηπειρωτικά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν ασθενείς άνεμοι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 26 βαθμών Κελσίου.


Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στην Μακεδονία, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη η ελάχιστη τιμή).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στο Ιόνιο. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια με ένταση κατά τόπους 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 10 και 28 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23-26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νότια. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).