Σοκάρει η περιγραφή της 12χρονης από τη Μάνη, που ισχυρίζεται πως ο 57χρονος ιερέας, σύντροφος της μητέρας της, την κακοποιούσε σεξουαλικά.

«Μια ημέρα που η μαμά ήταν σε μια δουλειά, εγώ ήμουν στο σπίτι όπου εκεί ήταν και ο… . Κάποια στιγμή ήρθε χωρίς το παντελόνι του και το εσώρουχό του και μου έβγαλε το παντελόνι μου. Αυτό είχε γίνει και μια άλλη φορά», ανέφερε στην κατάθεσή της η 12χρονη.

Η ανήλικη περιέγραψε μάλιστα πως η κακοποίηση της δεν έγινε μόνο μια φορά. «Ήταν γυμνός χωρίς ρούχα και με το ζόρι ήθελε να πάω στο κρεβάτι και με το ζόρι ήθελε να μου βγάλει τα ρούχα και μου τα έβγαλε. Μετά ήρθε κοντά μου πάνω μου και ξάπλωσε και τότε μπήκε η μαμά μου μέσα στο σπίτι», είπε ακόμη στην κατάθεση της η 12χρονη.

«Πιστεύω την κόρη μου», είπε η μητέρα της μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο 57χρονος ιερέας, μέσα από τις φυλακές της Τρίπολης δηλώνει αθώος, και υποστηρίζει πως η 12χρονη του είπε ότι άλλο συγγενικό της πρόσωπο την είχε κακοποιήσει. Ισχυρίζεται μάλιστα πως πάντα τη φρόντιζε όπως έκανε και με τα έξι δικά του παιδιά που έχει μεγαλώσει.

Και στην τοπική κοινωνία της Μάνης πάντως οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο ότι ο ιερέας δεν είχε δώσει δείγματα για κάποια περίεργη συμπεριφορά απέναντι στη 12χρονη.

Στην κατάθεσή της η 12χρονη έχει υποδείξει και τον παππού της ως δράστη κακοποίησης. Με δάκρυα στα μάτια τόσο η γιαγιά και ο παππούς της 12χρονης μιλούν στον ΑΝΤ1 και υποστηρίζουν πως ποτέ το εγγόνι τους δεν είχε κακοποιηθεί από εκείνους.

Η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν αποσαφηνίζει εάν το κορίτσι έχει κακοποιηθεί. «Δεδομένου του μεγάλου χρονικού διαστήματος από το όποιο συμβάν, απαιτείται περαιτέρω ιατρικός έλεγχος και απαραίτητη η παιδοψυχιατρική εκτίμηση της ανήλικης», αναφέρεται στην ιατροδικαστική γνωμάτευση για τη 12χρονη.

Ο ιερέας κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ενώ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από τη Μητρόπολη Μάνης.