Επεισόδια ξέσπασαν έξω απο την ΑΣΟΕΕ λίγα λεπτά μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο υπάρχουν τραυματίες.

Παράλληλα μια νεαρή διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που έκανε χρήση η αστυνομία κατά τα επεισόδια που ξέσπασαν νωρίτερα μεταξύ ομάδας νεαρών και αστυνομικών.



Αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου,σημειώνεται οτι κατά την άφιξή του ο Νίκος Φίλης αποδοκιμάστηκε από τους φοιτητές.Γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου τα ΜΑΤ ν'αποχωρήσουν απ'τον χώρο του πανεπιστημίου.



Ομάδα νεαρών έφτασε στη σχολή που είναι κλειστή μέχρι της 17 Νοέμβρη και ξεκίνησε να επιτίθεται εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, που με τη σειρά τους προσπαθούσαν να τους απωθήσουν. Οι 40-50 νεαροί που ξεκίνησαν τα επεισόδια και φέρουν μαζί τους πέτρες και μολότοφ, επιχείρησαν να μπουν μέσα και ν'ανοίξουν τη σχολή ώσπου έγιναν αντιληπτοί απο τους αστυνομικούς και έτσι ξεκίνησαν οι συμπλοκές.

Σημειώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Διαβάστε επίσης: Στα επεισόδια έξω από το Πανεπιστήμιο προσήχθη ο επιστημονικός συνεργάτης της Σακοράφα
   

Οι νεαροί έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας - 200 άτομα μπήκαν στο Πανεπιστήμιο

Περίπου 200 φοιτητές είναι μέσα αυτή την ώρα ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το πανεπιστήμιο, οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα συγκέντρωσης στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, από στιγμή σε στιγμή στο σημείο θα φτάσουν κλούβες των ΜΑΤ.

Επεισόδια μετά από πορεία διαμαρτυρίας

Υπενθυμίζεται πως οι φοιτητές  συγκεντρώθηκαν στην πλατείας Βικτωρίας στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όπου από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτήρισαν, απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει το κτίριο της σχολής.

Σε κείμενό τους χαρακτήρισαν την απόφαση τη Συγκλήτου ως μία από τα πιο αυταρχικά μέσα που χρησιμοποιεί για να καταστείλει τον φοιτητικό σύλλογο.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια σημειώνονται μία μέρα μετά το προσωρινό «λουκέτο» που έβαλε η σύγκλητος στην ΑΣΟΕΕ μέχρι την 17η Νοεμβρίου.

Προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη, δύο εξ αυτών στο υπόγειο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.