Με μια θεατρική παράσταση του έργου του Ίακωβου Καμπανέλη «το μεγάλο μας τσίρκο» από εθελοντές ηθοποιούς, συνεχίζεται η προσπάθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας, για τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας ασθενών στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στο Radio North 98 η σκηνοθέτιδα κ. Ηρώ Γεωργίου σημείωσε: «Αναλάβαμε το εγχείρημα για να συγκεντρώσουμε χρήματα έτσι ώστε να θέσουμε σε λειτουργία έναν ξενώνα φιλοξενίας καρκινοπαθών, αλλά και των συνοδών τους κατά τη διάρκεια των θεραπειών και των ακτινοθεραπειών τους στη Θεσσαλονίκη.

Ουσιαστικά θέλουμε να λύσουμε ένα πρακτικό ζήτημα έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής, με το που τελειώσει τη θεραπεία του, να μπορεί να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες ακόμη και μια με δύο ημέρες και μετέπειτα να συνεχίσει με ηρεμία την ζωή του.»

Η παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα ανέβει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Η δημιουργία του ξενώνα αποτελεί εδώ και καιρό στόχο για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών.

Οι εθελοντές ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Re-Act ενώνουν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζονται εντατικά και πυρετωδώς προκειμένου να καταφέρουν να παρουσιάσουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης μια άρτια θεατρική παράσταση που όπως ανέφερε η κ. Γεωργίου «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια αντίστοιχη επαγγελματική».