Το πρώτο πρόστιμο του αντικαπνιστικού νόμου επιβλήθηκε σε καπνιστή σε καφετέρια της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Δημοκρατική», σήμερα το πρωί στην περιοχή της Ιαλυσού θαμώνας ενοχλήθηκε από τον καπνό άλλου θαμώνα που καθόταν σε διπλανό τραπέζι. Όταν μετά από παρατηρήσεις ο καπνιστής αρνήθηκε να σβήσει το τσιγάρο, κλήθηκε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι τόσο ο πελάτης όσο και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν ήθελαν να συμμορφωθούν και επέβαλλαν πρόστιμο.

Τα πρόστιμα

«Βαρύ» είναι το πρόστιμο για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που καλείται να πληρώσει 500 ευρώ. Παράλληλα ο καπνιστής/θαμώνας «χρεώθηκε» με το ποσό των 50 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θωμάς Σωτρίλλης, παρά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και το μεγάλο φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΝΑΙ, θα πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο πελάτης του δεν κάπνιζε σε «απαγορευμένη ζώνη» και το πρόστιμο επιβλήθηκε άδικα.