Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο κάποια μικροπροβλήματα σε παλιά σπίτια, από τον μεγάλο σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Ελλάδα το πρωί της Τετάρτης.

«Κουνηθήκαμε πολύ έντονα. Είχε πολύ μεγάλη διάρκεια ο σεισμός. Έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές σε χωριά, σε παλιά σπίτια» είπε ο μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Κισσάμου, Γεώργιος Μυλωνάκης.

«Στο Λύκειο Κισσάμου πέσανε κάποιοι σοβάδες» συμπλήρωσε και ανακοίνωσε πως για λόγους ασφαλείας σήμερα θα κλείσουν τα σχολεία της περιοχής
Τέλος, είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποιος μετασεισμός.

Ηράκλειο: Στις αυλές των σχολείων οι μαθητές μετά τον σεισμό

Στις αυλές των σχολείων του Ηρακλείου βρίσκονται οι μαθητές.

Παράλληλα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κώστας Θεοφάνους, στα σχολεία ενεργοποιήθηκε το σχέδιο σεισμού και οι μαθητές παραμένουν στις αυλές των σχολείων, ενώ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης εξήγησε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Πολιτική Προστασία του Δήμου και της Περιφέρειας , χωρίς μέχρι στιγμής πάντως, να έχει καταγραφεί κάποια ζημιά ή τραυματισμός από τον σεισμό.

Ιδιαίτερα αισθητός στη δυτική Κρήτη - Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Ιδιαίτερα αισθητή, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν αναφορές στις αρχές για ζημιές, έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικηθύρων και Κρήτης.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Κίσσαμο, την Παλαιόχωρα και το βόρειο τμήμα των Χανίων προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Δείτε φωτογραφίες από το zarpanews.gr