Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με επιστολή του στους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας Χρήστο Σταϊκούρα και Βασίλη Κικίλια εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον καταλογισμό ποσού 850.000 ευρώ σε γιατρό του Νοσοκομείου Λάρισας για υπόθεση ιατρικής αμέλειας.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι πέραν του ότι τέτοιος καταλογισμός χωρεί, σύμφωνα με το νόμο, μόνο σε περίπτωση βαριάς αμέλειας, ρύθμιση που βεβαίως δεν μπορεί να τροποποιηθεί με εγκύκλιο, όπως η περιβόητη «εγκύκλιος Χουλιαράκη» της προηγούμενης κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο ΙΣΑ θεωρεί την ενέργεια αυτή, εφόσον πράγματι έχουν έτσι τα πράγματα, «αδιανόητη, μοναδική και σίγουρα καταστροφική για το ΕΣΥ και τους ασθενείς».

Ο ΙΣΑ τονίζει ακόμη στην επιστολή του ότι είναι «ευθέως αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά των ιατρών του ΕΣΥ, οι οποίοι ευρισκόμενοι στα όρια της αντοχής τους εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, της έλλειψης πιστοποιημένων δομών, διαδικασιών και εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, αλλά συχνά και της έλλειψης υποδομών και ιατρικών μηχανημάτων, πασχίζουν καθημερινά για τους ασθενείς τους. Τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν αφενός μεν ακόμη περισσότερους Έλληνες γιατρούς στο Εξωτερικό, όπου είναι ήδη πολλοί και περιζήτητοι, αφετέρου στην άσκηση αμυντικής ιατρικής σε βάρος των ασθενών και της εθνικής οικονομίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά οφείλονται σε εσφαλμένες επιλογές και πρακτικές προκατόχων σας, αλλά παρακαλούμε για τις άμεσες εκ μέρους σας ενέργειες και την παροχή των αναγκαίων διευκρινίσεων προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τους γιατρούς του ΕΣΥ».