Τα γιορτινά της «έβαλε» η Αθήνα και είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα φετινά Χριστούγεννα.

«H Αθήνα μεταμορφώνεται σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή και δίνει την ευκαιρία σε όλους μας να πάρουμε κάτι από τη λάμψη των Χριστουγέννων. Με αυτές τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε φως σε όλη την πόλη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η πόλη φέτος θα είναι πιο φωτεινή από ποτέ. Πρόκειται να στολιστούν η πλατεία Συντάγματος καθώς και τρεις μεγάλες πλατείες από κάθε δημοτικό διαμέρισμα της πόλης.

Το δημοφιλές δέντρο που στολίζεται κάθε χρόνο στη πλατεία Συντάγματος, θα αντικατασταθεί. Το δέντρο θα έχει ύψος 7 μέτρα «το οποίο φυσικά θα φέρουμε από το Καρπενήσι», είπε χαμογελώντας ο κ. Μπακογιάννης. Η φωταγώγηση του δέντρου θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου σε μια φαντασμαγορική βραδιά που θα παρουσιάσει η Ζέτα Μακρυπούλια.


Σημειώνεται ότι οι Αθηναίοι φέτος θα υποδεχθούν τον νέο χρόνο στην πλατεία Συντάγματος και όχι στην πλατεία Κοτζιά όπως είχε καθιερωθεί από τον Γ. Καμίνη.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι… δυσαρεστημένοι που γκρινιάζουν και σχολιάζουν τον στολισμό, ο Δήμαρχος απαντά λέγωντας «Όσοι ακόμα δεν εντυπωσιάστηκαν, να κάνουν υπομονή, ο στολισμός θα τους εκπλήξει», «Οταν ολοκληρωθεί το εναέριο ντεκόρ, θα αρέσει και στους πιο δύσπιστους» πρόσθεσε.

Φέτος, για πρώτη φορά, την παραμονή Χριστουγέννων θα γίνει η Νύχτα των Ευχών στην πλατεία Κοτζιά, οπότε και ο δήμος θα διοργανώσει εκδήλωση με τα παραδοσιακά φαναράκια που θα πετάξουν στον ουρανό της πόλης και ένα σόου με φόντο το δημαρχείο.


4972736

4972760


4972757
4972742

4973149

Βίντεο από την περσινή «Νύχτα των Ευχών», η συγκεκριμένη βραδιά διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Καρπενήσι. Φέτος η εκδήλωση θα γίνει και στην Αθήνα.