Νέα στοιχεία-ενδείξεις  που οδηγούν στον εμπρησμό τόσο στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, Athenaeum Palace , όσο και στον 1ο απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής, έχουν βρεθεί στοιχεία που οδηγούν στον εμπρησμό τόσο στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου, όσο και στον 1ο απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Ειδικότερα, στον διάδρομο του 2ου ορόφου, μπροστά στα δωμάτια 201 και 202, βρέθηκαν άθικτα δύο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο.

Σημειώνεται ότι, όπως προέκυψε από την αυτοψία στο χώρο, η φωτιά ξεκίνησε από τον διάδρομο του πρώτου ορόφου, πιθανότατα έξω από δωμάτιο, το οποίο έχει υποστεί ζημιές, όπως και ο διπλανός χώρος.

Τα ευρήματα οδηγούν τους ανακριτικούς υπαλλήλους στην υπόνοια ότι κάποιος είχε σκοπό να βάλει φωτιά σε πολλά σημεία, προκειμένου να επεκταθεί ταχύτερα στο κτήριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του.

  

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται μια γυναίκα

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση είναι μια από τις γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν σήμερα από το ξενοδοχείο Athenaeum Palace όπου ξέσπασε πυρκαγιά.

Συγκριμένα, η μία από τις δύο γυναίκες, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, μαζί με ένα άνδρα που φέρει επιπλέον κάταγμα στο πόδι, διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται.

 

Το χρονικό της πυρκαγιάς

Πανικός επικράτησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι όταν ξέσπασε φωτιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του Νέου Κόσμου. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 11.54 και αμέσως στο σημείο έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από χώρο όπου υπάρχει μικρή κουζίνα στον 1ο όροφο και επειδή όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά με εξαίρεση αυτά στον 6ο όροφο οι καπνοί που έβγαιναν από εκεί έδωσαν αρχικά λανθασμένη εικόνα πως η πυρκαγιά είχε προκληθεί στον συγκεκριμένο όροφο.

 Πυροσβέστες απεγκλώβισαν τρία άτομα που βρίσκονταν στο κλιμακοστάσιο και είχαν φοβηθεί λόγω των καπνών και άλλα δυο άτομα από τον 7ο όροφο με ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Και τα πέντε μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς ανέφεραν πως αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. 

 Συγκεκριμένα από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος με κατάγματα.

 Η φωτιά έσβησε στις 12.20 προκαλώντας υλικές ζημιές σε δυο δωμάτια ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο έως τις 15.30 για να ερευνήσουν κάθε χώρο του ξενοδοχείου προκειμένου να εξακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος εγκλωβισμένος αν και δεν υπάρχει τέτοια αναφορά. Στη περιοχή βρίσκεται και κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος που ερευνά τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.