Ένας 66χρονος πατέρας και ο 34χρονος γιος έχασαν τη ζωή τους στις Θεσπιές Βοιωτίας έξω από Λύκειο της περιοχής, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών δύο εταιρειών security.

Από τη φονική συμπλοκή δύο εταιρειών security εκτός από τους δύο νεκρούς υπάρχουν και δύο τραυματίες. Ο ένας 50 ετών, ο οποίος είναι συγγενής των θυμάτων, φέρει τραύματα στο χέρι και στα πλευρά.

Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε ΙΑΣΩ General στην Αθήνα.

Ο δεύτερος τραυματίας είναι ο 33χρονος γιος του ιδιοκτήτη της άλλης εταιρείας, που φέρει διαμπερές τραύμα στο συκώτι, του οποίου και ο πατέρας συνελήφθη.

Συγκεκριμένα οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις μετά το άγριο φονικό που έλαβε χωρά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Θύτες και θύματα έχουν καταγωγή από το χωριό Μαυρομμάτι.

DSC_2407

Το χρονικό της ανύποπτης τραγωδίας
Σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο δήμαρχος είχε αναθέσει τη φύλαξη του Λυκείου σε μια εταιρεία σεκιούριτι, ιδιοκτησίας του νεκρού 66χρονου. Όμως έληξε η σύμβαση και αποφασίστηκε να απογραφεί νέα σύμβαση με άλλη εταιρεία σεκιούριτι. Μόλις πήγαν οι άνδρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της εταιρείας που είχε μέχρι πρότινος τη φύλαξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ιδιοκτήτες, που είναι εξαδέλφια, είχαν στο παρελθόν κοινή εταιρεία σεκιούριτι. Ωστόσο στην πορεία ήρθαν σε αντιπαράθεση και έκαναν δύο χωριστές εταιρείες.

Η φονική αφορμή δόθηκε όταν μετά τη λήξη της σύμβασης, με τη μία εταιρεία και την υπογραφή νέου συμβολαίου με την άλλη, πήγαν και έβαλαν και οι δύο ταυτόχρονα ταμπέλα στο χώρο ότι τον φυλάσσουν.

Μετά την λήξη της σύμβασης με την μία εταιρεία και την υπογραφή νέου συμβολαίου με την άλλη, ο δήμαρχος Θεσπιών Βοιωτίας, έδωσε εντολή να κατέβει η πινακίδα, η οποία ανέγραφε ποια εταιρεία security προστάτευε το εν λόγω σχολικό ίδρυμα.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πατέρας και γιος και να τραυματιστεί ο ανιψιός τους που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ιδιοκτήτες της εταιρείας η οποία έπρεπε να αποχωρήσει από το έργο.

DSC_2404

Έξω από το Λύκειο της περιοχής η ανταλλαγή πυροβολισμών
Πανικός επικράτησε έξω από το Λύκειο στις Θεσπιές Βοιωτίας περίπου στις 14:30, όταν οι τελευταίοι γονείς παραλάμβαναν τα παιδιά τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αιματηρή συμπλοκή, που από τύχη δεν υπήρξαν άλλα θύματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας και στην περιοχή έχει σπεύσει ισχυρή αστυνομική δύναμη για να προσπαθήσει να φωτίσει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν κάλυκες και όχι όπλα μέχρι στιγμής.