Ανησυχία στους επικεφαλής και τους ειδικούς παθολόγους λοιμώξεων του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκαλεί ήδη το γεγονός ότι τρεις (3) συνάνθρωποί μας, οι οποίοι νόσησαν από τον ιό της γρίπης, χρειάσθηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων του ΕΣΥ της χώρας μας και ενώ η δραστηριότητα της νόσου παραμένει ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Εκείνο το οποίο ανησυχεί ιδιαιτέρως τους ανθρώπους του ΕΟΔΥ είναι το γεγονός ότι και οι τρεις νοσηλευθέντες σε ΜΕΘ, εξαιτίας της γρίπης, ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου προς νόσηση, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν είχαν εμβολιασθεί κατά της γρίπης!

Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι, πάντως, το γεγονός ότι έχουν ήδη εμβολιασθεί κατά της γρίπης περίπου 3 εκατ. συνάνθρωποί μας, δηλαδή 1 εκατ. άνθρωποι περισσότεροι σε σχέση με το 2018 και ενώ η έξαρση του επιδημικού κύματος της γρίπης στη χώρα μας σημειώνεται παραδοσιακά κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επάρκεια εμβολίων κατά της γρίπης δεν παρατηρείται σε όλες της περιοχές της χώρας μας, πλέον, ενώ μία από τις τρεις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες εμπορεύονται τα συγκεκριμένα εμβόλια, η Mylan, ανακοίνωσε πριν από λίγες μόλις ημέρες ότι έχει ήδη εκτελέσει πλήρως το σύνολο των σχετικών παραγγελιών για τη χώρα μας.