Κοντά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη βρέθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, επισκέφθηκε το Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης για διανομή τροφίμων.

Σε μια ζεστή εκδήλωση που γέμισε ελπίδα και θαλπωρή τις καρδιές των κατοίκων της Νίκαιας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νίκαιας κύριος Αλέξιος υποδέχτηκε την κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαριστώντας την για την παρουσία της και τη διαρκή στήριξή της, της προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας. «Η παρουσία σας εδώ είναι μια έκφραση αγάπης και ελπίδας και σας ευχαριστούμε θερμά. Σας παρακαλώ να δεχτείτε αυτή την εικόνα για να σας προστατεύει» είπε ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος στην κυρία Βαρδινογιάννη.

Μικρά παιδιά της προσέφεραν μια όμορφη ανθοδέσμη και την αγκαλιά τους για να την ευχαριστήσουν που βρίσκεται στο πλευρό τους.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε με λόγια καρδιάς στους ανθρώπους που βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για να πάρουν τρόφιμα για τις ημέρες των Χριστουγέννων: «Θέλω να ευχηθώ Καλές Γιορτές και Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Βρίσκομαι κοντά σας σήμερα, αλλά θέλω να ξέρετε πως είστε συνέχεια στη σκέψη και στην καρδιά μου και προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να είμαι στο πλευρό σας. Η μητέρα μου πάντοτε μου έλεγε πως πρέπει να μοιραζόμαστε τις ευλογίες που μας δίνει ο Θεός. Κρατώ τα λόγια της σαν θησαυρό. Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που περνάτε και θέλω να είμαι δίπλα σας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στηρίζει διαχρονικά την Ιερά Μητροπόλη Νικαίας συμμετέχοντας στις διανομές τροφίμων που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τις περίπου 3.000 άπορες οικογένειες από επτά Δήμους που είναι εγγεγραμμένες στο Τομέα Πρόνοιας της Μητρόπολης Νίκαιας.