Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο πολιτιστικό κέντρο του πανεπιστημίου Πατρών, η ετήσια απονομή βραβείων στα «Πρόσωπα της Χρονιάς».

Φέτος τιμώμενο πρόσωπο ήταν η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου επικεφαλής της οργάνωσης «Μαζί για το Παιδί» η οποία στα 25 χρόνια της λειτουργίας της έχει φροντίσει περισσότερα από 30.000 παιδιά. Περισσότεροι από χίλιοι θεατές παρέστησαν στην εκδήλωση που για μία ακόμη χρονιά διοργανώθηκε από την ιστορική εφημερίδα Πελοπόννησος με παρουσιαστές τον διευθυντή της εφημερίδας Κωνσταντίνο Μάγνη , την τηλεοπτική Ελένη Κίτσιου και τον ηθοποιό Γιάννη Τσάκωνα.

Μεταξύ των τιμηθέντων ο αστυνομικός Γιώργος Παπαχριστόπουλος που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, κατά την καταδίωξη εγκληματία μετά από ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην Κλειτορία Αχαΐας. Επίσης ο ιατρός Γιώργος Κούνης. Ο επιστήμονας που περιέγραψε το ομώνυμο νσύνδρομο Κούνης (Kounis syndrome), το έμφραγμα μετά από αλλεργική αντίδραση.

Το σύνδρομο αρχικά πρό 20ετίας δεν έτυχε αναγνώρισης, αλλά βαθμιαία τα περιστατικά άρχισαν να αυξάνονται, ώσπου την τελευταία 5ετία αναγνωρίστηκε διεθνώς και περιλαμβάνεται πλέον από τη διεθνή καρδιολογική κοινότητα στις αναγνωρισμένες αιτίες εμφράγματος. Ο Νικόλαος Κούνης είχε τιμηθεί για αυτή την ανακάλυψη και από την Αμερικανική, Ευρωπαϊκή και Ελληνική καρδιολογική εταιρεία.