Για μία ακόμα φορά η παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Γεώργιου Καμπά, πυροδότησε μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων με υπερπτήσεις και αερομαχίες πάνω από το Καστελόριζο.

Όπως έχει παρατηρηθεί πολλάκις, οι επιθεωρήσεις του Αντιστράτηγου σε κάποιο προκεχωρημένο επιτηρητικό φυλάκιο ή μονάδα σε ακριτικής περιοχής, αποτελεί έναυσμα και φαίνεται να προκαλεί εκνευρισμό στους Τούρκους.

Αυτό αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στις 18 υπερπτήσεις στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης από 5 τουρκικά μαχητικά καθώς και στις σκληρές αερομαχίες από 10 οπλισμένα ελληνικά μαχητικά που προχώρησαν σε 5 εμπλοκές.

Οι παραπάνω παραβιάσεις αποτυπώνουν πως οι Τούρκοι αισθάνονται εξαιρετικά άβολα με τις κινήσεις του έμπειρου ανώτατου αξιωματικού αλλά και το επίπεδο ετοιμότητας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που «δυσανασχετούν» με την παρουσία του κ. Καμπά, καθώς ανάλογες παραβιάσεις συνέβησαν στις 18 Απριλίου στη Ρώ και στο Καστελόριζο, στις 5 Ιουνίου όταν βρέθηκε στην Καλόλιμνο αλλά και στις 18 Δεκεμβρίου όταν επισκέφθηκε τις Οινούσσες και την Παναγιά.