Μπορεί να είχε προκληθεί μεγάλη αναστάτωση, πολύ περισσότερο που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, με ανορθόδοξο τρόπο και υπερβολές, όμως όλα έληξαν αισίως στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας με την πάσχουσα από σύφιλη, η οποία τεκνοποίησε στην πανεπιστημιακή μαιευτική κλινική του ιδρύματος και γέμισε προς στιγμήν με αγωνία τους γιατρούς και τους νοσηλευτές της κλινικής, καθώς δεν τους είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ότι πάσχει από τη νόσο.

Έτσι, όλες οι σχετικές εργαστηριακές εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν στο ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, είναι αρνητικές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε τηλεφωνικώς, καθ’ οδόν από τη Λαμία προς την Αθήνα, με τον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προβλεπόμενες ενέργειες, τις οποίες είχε ο ίδιος αναλάβει σχετικά με το θέμα.

Επίσης, σχετικές και λεπτομερείς οδηγίες για τον κλινικό χειρισμό της κατάστασης είχε παράσχει από την πρώτη στιγμή το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ).