Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία των τριών ατόμων που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική την Τετάρτη στην Αγία Παρασκευή, καθώς και τις πλαστές ταυτότητες που κατασχέθηκαν στην προχθεσινή επιχείρηση.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πραγματικά ονόματα και τις χρονολογίες γέννησης του λεγόμενου «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών συγκατηγορούμενών του.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του «τοξοβόλου του Συντάγματος» και των δύο γυναικών που συνελήφθησαν μαζί του ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος.


Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής κατηγορίες:

Συγκρότηση ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα από 2 και περισσότερους
πλαστογραφία από κοινού και κατά εξακολούθηση
χρήσης πλαστού από κοινού και κατά εξακολούθηση
βία κατά υπάλληλων από πρόσωπα πού οπλοφορούν
απείθεια
παράνομη κατοχή και μεταφορά πολεμικού τουφεκιού και υποπολυβόλου από κοινού
παράνομη οπλοφορία
ληστεία κατά συναυτουργία
απόδραση κρατουμένου
Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της αστυνομίας.