Στην ελληνική υφαλοκριπίδα βρέθηκε για πάνω από 24 ώρες το τουρκικό «Oruc Reis».

Το τουρκικό ερευνητικό μπήκε στην ελληνική υφαλοκριπίδα χθες τα ξημερώματα (ανήμερα της επετείου των Ιμίων) και εξήλθε αυτής σήμερα το πρωί.

Το Πεντάγωνο είχε πλήρη εικόνα από το πρωί σχετικά με το ότι το «Oruc Reis» είχε απλωμένα καλώδια χάρη στην αναγνωριστική αποστολή του F-16

Μυστική αναγνωριστική αποστολή πραγματοποίησε ελληνικό F-16 το πρωί της Παρασκευή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Κώστα Συμεωνίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το ελληνικό F1-6, απογειώθηκε λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στον Αραξο, αφού πρώτα εφοδιάστηκε με ειδικό ατρακτίδιο φωτογράφισης.

Στη συνέχεια, λίγο πριν από τις 9.10, έφτασε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, όπου φωτογράφισε από απόσταση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορουτς Ρέις». Με τον τρόπο αυτό το Πεντάγωνο είχε πλήρη εικόνα από το πρωί σχετικά με το ότι το «Oruc Reis» είχε απλωμένα καλώδια, τα οποία κατά μία εκδοχή δεν πρόλαβε να τα μαζέψει όταν αναχώρησε εσπευσμένα λόγω κακοκαιρίας.