Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει η υπόθεση δολοφονίας της 32χρονης μητέρας από τον εν διαστάσει σύζυγό της και πατέρα των δύο παιδιών της. Το αποτρόπαιο συμβάν σημειώθηκε πριν από περίπου 11 μήνες στη Σητεία της Κρήτης.


Σύμφωνα με το neakriti.gr η πολύκροτη υπόθεση αναμένεται να “ζωντανέψει” ξανά τον Μάρτιο, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εν λόγω συζυγοκτονία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης προσδιόρισε τη δικάσιμο για την Τρίτη 17 Μαρτίου. ο 37χρονος Κρητικός που κατηγορείται ότι σκότωσε την 32χρονη Κατερίνα, την ώρα που σε διπλανό χώρο βρίσκονταν τα δύο τους παιδιά αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Ο 37χρονος θα δικαστεί για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», για «έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο» και για «κατοχή φαρμακευτικών σκευασμάτων» για τα οποία δεν υπήρχε η απαραίτητη ιατρική συνταγή.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 37χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 32χρονης Κατερίνας μετέβη στο σπίτι της πεθεράς του, όπου διέμενε εκείνο το διάστημα η κόρη της. Εκεί φαίνεται ότι υπήρξε λογομαχία μεταξύ του 37χρονου και της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο φερόμενος συζυγοκτόνος στραγγάλισε την 32χρονη. Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 37χρονος μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας και παραδόθηκε.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο 37χρονος είχε απολογηθεί στον ανακριτή Λασιθίου και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Πηγή: neakriti.gr