Για κακούργημα διώκεται ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν και ένας ακόμα εκ των επτά συλληφθέντων για το αδίκημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα. Επίσης, κατηγορείται για τα πλημμελήματα της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές.

Κατά πληροφορίες, ο πατέρας υποστήριξε πως τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού. Εκεί, εκείνη, φέρεται να ανέφερε πως του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη Γαλλία. «Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας.

Το παιδί όπως ανέφερε ταξίδεψε στις 21 Δεκεμβρίου 2019 στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Λιόν με συνοδό φίλη φίλης του και νόμιμο έγγραφο. Το παιδί γεννήθηκε στο Κογκο και η μητέρα του παιδιού μας παράτησε φέρεται να υποστηρίζει ο πατέρας ο οποίος ανέφερε πως ήρθαν στην Ελλάδα μέσω Αγκόλας, Τουρκίας και στη συνέχεια έφτασαν στη χώρα μας με βάρκα.

Οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα με τη Βαλεντίν, οπού το παιδί του ήταν ευδιάθετο, δε φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα που σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είναι η μητέρα του παιδιού. Ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε ότι από την ημέρα εξαφάνισης του παιδιού μέχρι και την προσαγωγή του μιλούσε καθημερινά με τη Βαλεντίν ενώ τόνισε πως δεν είχε επικοινωνήσει πρόσφατα με τη μητέρα του παιδιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα έχει πει μέχρι τώρα είναι σε κάποιες περιπτώσεις αντιφατικά και ασυνάρτητα. Ο ίδιος μιλώντας πάντως λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δε γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει.

Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράνομης παραχώρησης διαμονής. Και οι επτά παραπέμφθηκαν στον 12ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.