Μετά από δύο προσπάθειες διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ την άνοιξη του προηγούμενου Χρόνου σε Καλαμάτα και Ρόδο , η Συνομοσπονδία προγραμμάτισε Συνέδριο για την ανάδειξη νέων Οργάνων Διοίκησης για τις 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Η αντιπαράθεση όμως της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με το ΠΑΜΕ συνεχίζεται, με τους συνδικαλιστές του Κομμουνιστικού Κόμματος να μιλούν για Συνέδριο παρωδία, να αφήνουν να εννοηθεί ότι θα παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή του και με την ηγεσία της ΓΣΕΕ να έχει διασφαλίσει την παρουσία του Πρωθυπουργού στο επικείμενο Συνέδριο και τη δέσμευση της Κυβέρνησης ότι θα διασφαλίσει τη Δημοκρατική αυτή διαδικασία.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος δηλώνει ότι το «Συνέδριο θα γίνει μέρα μεσημέρι με όλους τους κανόνες του νόμου και του καταστατικού, καμία κομματική εντολή από κανέναν δεν πρόκειται να μας εμποδίσει» προσθέτει χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΜΕ ζητά τον αποκλεισμό εκ των προτέρων 53 αντιπροσώπων, με την απέναντι πλευρά να κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι χρησιμοποιεί τη βία και τις απειλές και απαιτεί παρανόμως αποκλεισμό αντιπροσώπων, ώστε να δικαιολογήσει το γεγονός ότι χάνει δυνάμεις εκτός των συνδικάτων.

Αυτό που θεωρείται βέβαιο πάντως είναι ότι χαμένοι από αυτή την κόντρα είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχοντας πολλά και σοβαρά προβλήματα στην αγορά εργασίας δεν έχουν συλλογική εκπροσώπηση αλλά διορισμένη Διοίκηση από το δικαστήριο στην Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση, με μηδενικές αρμοδιότητες.